Geen-spijt-maatregelen

Goede isolatie en het zelf opwekken van energie zal de komende jaren steeds vanzelfsprekender worden. Het makkelijkst en meest kosteneffectief is om hierin aan te sluiten bij natuurlijke onderhouds- of vervangmomenten.

Onze inwoners kunnen nu al duurzame maatregelen uitvoeren waarvan zij geen spijt zullen krijgen. Heeft u plannen om uw keuken te vernieuwen? Kies dan nu al voor koken op inductie. In de toekomst koken we immers zonder gebruik van aardgas. Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Neem dan ook meteen goede isolatie mee en het plaatsen van lage temperatuur radiotoren of vloerverwarming. Door uw huis goed te isoleren gaat het warmtegebruik omlaag, bespaart u energie én energiekosten. Daarnaast neemt het comfort van uw woning toe.

Op de volgende pagina is een figuur te zien genaamd “Wat past bij mijn woning?” Daarop is voor verschillende bouwjaren te zien welke maatregelen in huis genomen kunnen worden.

Meer informatie en besparingstips zijn te vinden via het energieloket van Staphorst. Neem een kijkje op het Duurzaam Bouwloket van de gemeente.